Herberg Sint-Jozef en cichorei-ast

Beschrijving

Dentergemstraat nr. 18. Dubbelhuis met gevel in gele baksteen op arduinen plint, volgens kadaster opgetrokken ca. 1888. Vroeger was dit de herberg z.g. "Sint-Jozef", tot 1910 bewoond door timmerman Henri Vancoilli. Door zijn ligging aan het tramplein veranderde de herberg van naam z.g. "De Tramstatie". Ca. 1923 werd de herberg stopgezet en volgens kadaster

Dentergemstraat 18 (Dentergem)
Dubbelhuis met gevel in gele baksteen op arduinen plint, volgens kadaster opgetrokken circa 1888. Vroeger was dit de herberg "Sint-Jozef", tot 1910 bewoond door timmerman Henri Vancoilli. Door zijn ligging aan het tramplein veranderde de herberg van naam "De Tramstatie". Circa 1923 werd de herberg stopgezet en volgens kadastergegevens rechts de cichorei-ast ertegenaan gebouwd. Rode baksteenbouw met geelbakstenen gevel onder zadeldak.