Hoekhuis

Straat Kraanlei
Locatie Kraanlei 33 (Gent)

Hoekhuis

Kraanlei 33, Gent (Oost-Vlaanderen)

Bepleisterd en beschilderd hoekhuis met drie bouwlagen en schilddak (Vlaamse pannen). Lijstgevel met drie traveeën uit het vierde kwart van de 18de eeuw.

Beschrijving

Nr. 33. Bepleisterd en beschilderd hoekhuis met drie bouwl. en schilddak (Vlaamse pannen). Lijstgevel met drie trav. uit XVIII d. Rechth. vensters met doorlopende onderdorpels. Muurankers tussen de verschillende bouwl. Gevelbeëindiging door een kroonlijst op modillons boven geprofileerde kordons. Verbouwde pui. Bepleisterde en beschilderde zijgevel in de Hertogstraat met vier trav. Gece