Parochiekerk Sint-Eligius

Beschrijving

Parochiekerk St.-Eligius Dorpskerk, gelegen in straatbocht, aan kruising van Loker- en Poperingestraat. Omringend kerkhof o.m. met Britse militaire begraafplaats "Westouter British Cemetery" afgezet met bakstenen muurtje en gietijzeren hekken aan straatzijden; voorts taxushaag. Kerkpad beschaduwd door linden. Arduinen oorlogsgedenkteken in de bocht. W.-georiënteerde, driebeukige halleker

Sulferbergstraat 1A (Heuvelland)
Dorpskerk met omringend kerkhof onder meer met Britse militaire begraafplaats Westouter British Cemetery en afgezet met bakstenen muurtje en gietijzeren hekken aan straatzijden; voorts taxushaag. Kerkpad beschaduwd door linden. Arduinen oorlogsgedenkteken in de bocht. Westelijk georiënteerde, driebeukige hallenkerk met oosttoren, na gedeeltelijke vernieling tijdens de Eerste Wereldoorlog, deels op oude grondvesten, herbouwd met toevoeging van doopkapel en sacristie en verlenging van koor naar ontwerp van architect J. Coomans van 1921.