Herenhoeve 't Weenshof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 26. Z.g. "'t Weenshof. vlg. inscriptie van gevelsteen boven de huisdeur. Achterin gelegen herenhoeve met losse, lage bestanddelen van verankerde donkerrode baksteen onder blauwe daken, gr.m. daterend uit XIX d. Begrinte en recht naar het boerenhuis lopende oprit, afgescheiden van het omgevend wetland d.m.v. witgekalkte betonnen afsluiting; recentere dienstoprit l. van e.g., beide geflankeerd

Boescheepseweg 26 (Poperinge)
Achterin gelegen herenhoeve met losse, lage bestanddelen van verankerde donkerrode baksteen onder blauwe daken, daterend uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Herenboerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type met oorspronkelijke paardenstal links; beboomde voortuin omringd met laag muurtje waarop ijzeren hek tussen bakstenen hekpijlers. Verder nog bakhuis en hopast. Ten oosten: een kleine drenkplaats omgeven met knotpopulieren.

Wordt opgevolgd door