Boerenwoning_versie2_20160318 ()

De 17de-eeuwse boerenwoning te Perk, is beschermd als monument.

Sint-Jannekensstraat 1_versie 1_20130828 ()

Boerenwoning van één bouwlaag en steil zadeldak (pannen) met dakvenster uit de 17de eeuw met aanpassing uit de tweede helft van de 18de eeuw, achteruitspringend ten opzichte van de rooilijn. Zandsteenbouw in breuksteenverband. Twee beluikte steekboogvensters in vlakke zandstenen omlijstingen (tweede helft 18de eeuw). Een vlak omlijste rondboogdeur en een tweede rondboogdeur met kwartholle neg, uitstekende imposten en sluitsteen; links verbouwde rechthoekige deur. Linkerzijpuntgevel met bakstenen vlechtingen en schouderstukken van zandsteen.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne