Beschrijving

Kwetshagestraat nr. 13. Begin-19de-eeuwse hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Historiek. Deze hoeve was in 1478 eigendom van Jacques Poytacx, naar wie en deel van de Kwetshagestraat ooit werd genoemd. In 1681 wodt de hoeve met de landerijen aangekocht door het Sint-Juliaanshospitaal in Brugge; daarom wordt ze ook "Sint-Julia

Kwetshagestraat 13 (Jabbeke)
Kwetshagestraat nr. 13. Begin-19de-eeuwse hoeve bestaande uit losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. <italic>Historiek</italic>. Deze hoeve was in 1478 eigendom van Jacques Poytacx, naar wie en deel van de Kwetshagestraat ooit werd genoemd. In 1681 wodt de hoeve met de landerijen aangekocht door het Sint-Juliaanshospitaal in Brugge; daarom wordt ze ook "<italic>Sint-Julia