Neoclassicistisch landhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Neoclassicistisch kasteeltje volgens kadastergegevens opgetrokken in 1875 op de plaats van een ouder kasteel (?). Gelegen op een vroeger volledig omwald haast vierkant terrein aan de linkeroever van een meander van de Opperschelde. Huidige onderkelderde woning van het dubbelhuistype met twee bouwlagen onder vernieuwd mansardedak (leien).

Moutstraat 9 (Gent)
Neoclassicistisch kasteeltje volgens kadastergegevens opgetrokken in 1875 op de plaats van een ouder kasteel. Gelegen op een vroeger volledig omwald haast vierkant terrein aan de linkeroever van een meander van de Opperschelde. Huidige onderkelderde woning van het dubbelhuistype met twee bouwlagen onder vernieuwd mansardedak. Tuinpaviljoentje uit midden 18de eeuw, deels gebouwd op de resten van de wal met uitzicht op de Scheldebocht.

Wordt opgevolgd door

Moutstraat 9 (Gent)