Straat Jan Breydelstraat
Locatie Jan Breydelstraat 38, Jan Breydelstraat 40, Jan Breydelstraat 42 (Gent)

Jan Breydelstraat 38-42, Gent (Oost-Vlaanderen)

Aanvankelijk een groot diephuis met in- en uitgezwenkte top, zes traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), in kern opklimmend tot de 17de eeuw, mogelijk met aangepaste geveltop uit begin 18de eeuw, in 1917 hersteld door A.R. Janssens, bouwmeester (gevelsteen).

Beschrijving

Nr. 38-40. Aanvankelijk een groot diephuis met in- en uitgezwenkte top, zes trav. en drie bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), in kern opklimmend tot XVII, mogelijk met aangepaste geveltop uit begin XVIII, in 1917 hersteld door A.R. Janssens, bouwmeester (gevelsteen). Verankerde baksteenbouw met verwerking van zandsteen voor vensterkruisen- en omlijstingen, aflijnende waterlijsten en