Rijkswachtkazerne

Straat Korte Vlierstraat
Locatie Korte Vlierstraat 2, Korte Vlierstraat 4, Korte Vlierstraat 6 (Antwerpen)

Rijkswachtkazerne

Korte Vlierstraat 2-6, Antwerpen (Antwerpen)

Rijkswachtkazerne in neo-Vlaamserenaissance-stijl, volgens de datering in een gevelsteen opgetrokken in 1879. Het ontwerp is toe te schrijven aan provinciaal architect Eugène Gife. De gebouwen werden in 2017 gerenoveerd tot wooncomplex met handelsruimten, aangevuld met nieuwbouw op de aangrenzende percelen.

Beschrijving

Rijkswachtkazerne in neo-Vlaamserenaissance-stijl, volgens de datering in een gevelsteen opgetrokken in 1879. Het ontwerp is wellicht toe te schrijven aan provinciaal architect Eugène Gife. De gebouwen werden in 2017 gerenoveerd tot wooncomplex met handelsruimten, aangevuld met nieuwbouw op de aangrenzende percelen.