Kleine hoeve

Beschrijving

Beukendreef nr. 13. Kleine hoeve volgens het kadaster gebouwd in de periode 1869-1878, ter vervanging van een wat dieper gelegen woonhuis. Gebouwd in opdracht van barones Le Candèle de Gyseghem-de Robiano, samen met twee naastgelegen huizen aan de Beukendreef ten westen daarvan. Bebouwing oorspronkelijk gelegen in het domein van het kasteel "Bulskampveld". Weergegeven op d

Kleine hoeve

Beukendreef 13 (Oostkamp)
Kleine hoeve volgens het kadaster gebouwd in de periode 1869-1878, ter vervanging van een wat dieper gelegen woonhuis. Woonhuis van het langgeveltype aan de straatkant en evenwijdig met de straat georiënteerd. Wit geschilderde en verankerde baksteenbouw onder een zadeldak met pannen. Lager aangebouwd volume in het verlengde van het huis.