Villa Saint-Georges

Beschrijving

Imposant landhuis, zogenaamd "Villa Saint-Georges" of ook wel "Villa Joire" (naar de naam van de bouwheer). Samen met de naast gelegen conciërgewoning (nummer 25) en de paardenstallingen (nummer 21) is de villa beschermd als monument bij M.B. van 15/04/2004.

Domein Saint-Georges

Felix Verhaeghestraat 21, 25-27 (Waregem)
Imposant landhuis, zogenaamd "Villa Saint-Georges" of ook wel "Villa Joire" (naar de naam van de bouwheer). Deze beeldbepalende villa is gelegen te midden van een park, aan de straat afgezet door een haag. Parktoegang gemarkeerd door poort. Centraal op het domein gelegen woonhuis met ten zuidoosten een paardenstal en ten westen drie paardenstallen (nummer 21) gegroepeerd rond een erf. Ten zuiden, conciërgewoning (nummer 25).

Is de omvattende vaststelling van

Conciërgewoning

Felix Verhaeghestraat 25 (Waregem)
Conciërgewoning van het naastgelegen landhuis Saint-Georges. Aan de straat gelegen breedhuis van 1910 van twee traveeën en één bouwlaag onder half gemansardeerd, pannen zadeldak. Eenvoudige baksteenbouw met verwijzingen naar de Engelse cottage-architectuur.

Paardenstallen

Felix Verhaeghestraat 21 (Waregem)
Paardenstallen bij het naastgelegen landhuis. Samen met de villa en de conciërgewoning zijn de stallingen beschermd als monument.