Château de la Douve

Beschrijving

Nr. 40-45. Z.g. "Château de la Douve" vlg. bewoners. Kasteel met conciërge- (nr. 40) en hovenierswoning (nr. 45). Omringend beboomd park, ten W. en ten Z.W. begrensd door de Douve, welke aldaar de grens vormt met Frankrijk. Ten N.W., kleine boomgaard; ten 0., voormalige moestuin. Ten W., wetland. Ten Z.O., begrinte oprit aan straatzijde gemarkeerd d.m.v. vierkante arduinen hekpijlers bekroond me

Château de la Douve

Douanestraat 44-48 (Heuvelland)
Kasteel met conciërge- en hovenierswoning. Ontwerp van architect K. Laloo (Izegem), gedateerd 1922 door middel van gevelsteen Omringend beboomd park, ten westen en ten zuidwesten begrensd door de Douve, welke aldaar de grens vormt met Frankrijk. Ten noordwesten, kleine boomgaard; ten oosten, voormalige moestuin. Ten westen, wetland. Ten zuidoosten, begrinte oprit aan straatzijde gemarkeerd door middel van vierkante arduinen hekpijlers bekroond met dito eikelornament.