Parochiekerk Heilig Hart

Beschrijving

Parochiekerk H. Hart Georiënteerde zaalkerk met vierkante W.-toren. Bedehuis, met art-deco-inslag en gestileerde "traditionele elementen" met interessante ruimtewerking n.o.v. A. Van Coillie (Roeselare). Eerste steenlegging in 1932, inwijding in 1933 voor de parochie van het H. Hart ontstaan in 1930 uit de St.-Michielsparochie, n.a.v. van de naoorlogse Z.-stadsuitleg o.m. het Meiboomkwart

Hippoliet Spilleboutdreef 13 (Roeselare)
Georiënteerde zaalkerk met vierkante westtoren. Bedehuis met art-deco-inslag en gestileerde "traditionele elementen" met interessante ruimtewerking naar ontwerp van Alfons Van Coillie (Roeselare).

Orgel kerk Heilig Hart (wijk De Meiboom)

In dit grote en imposante kerkgebouw uit 1930 werd pas in 1957 een orgel gebouwd, door Jos. Loncke en Zonen uit Esen.