Samenstel van lage arbeidershuizen

Beschrijving

Esenstraat nrs. 23-25-27. Samenstel van lage arbeidershuizen, volgens het kadaster door J. Knockaert opgetrokken in 1922 (nr. 23) en 1923 (nrs. 25-27). Rode baksteenbouw onder doorgetrokken zadeldak (rode mechanische pannen, gootlijst op klossen bewaard bij nr. 27) met brede dakvensters als puntgevels. De puntgevels kragen uit op rondboogfriezen. Gecementeerde plinten. Nrs. 23 en

Samenstel van arbeiderswoningen

Esenstraat 23-27 (Kortemark)
Samenstel van lage arbeiderswoningen, volgens het kadaster door J. Knockaert opgetrokken in 1922 (nummer 23) en 1923 (nummer 25-27). Rode baksteenbouw onder doorgetrokken zadeldak (rode mechanische pannen, gootlijst op klossen bewaard bij nummer 27) met brede dakvensters als puntgevels. De puntgevels kragen uit op rondboogfriezen. Gecementeerde plinten.