Groot Begijnhof: infirmerie

Geografisch pakket Mechelen

Beschrijving

De bescherming omvat de infirmerie van het Groot Begijnhof, een onregelmatig complex ingeplant tussen de Guido Gezellelaan, de Nonnenstraat en de Krankenstraat.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: De Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg stelt voor het woonhuis, een gedeelte van de aanhorigheden en de kapel van de Guido Gezellelaan nummer 49 te beschermen als monument omwille van de historische en artistieke waarde, namelijk als overblijfsel van de voormalige infirmerie en als voorbeeld van traditionele bouwkunst.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, DA000646, Mechelen: 44 monumenten en 2 stadsgezichten, beschermingsdossier (BRENDERS F., 1985).

Waarden

Guido Gezellelaan: Infirmerie is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Infirmerie Groot Begijnhof

Guido Gezellelaan 47-49 (Mechelen)
Voormalige Infirmerie, ingeplant op het terrein, tussen de Krankenstraat, Nonnenstraat en Guido Gezellelaan, heden deels afgebroken en verbouwd.