Hoeve Beukelvliet

Beschrijving

Brugse Steenweg nr. 30. Hoeve z.g. "Beukelvliet". Gebouwd op de plaats van de oude vliegtuighal en hangars van het Duits vliegveld z.g "Flügplatz Neumünster", aangelegd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Langs de steenweg worden hiervoor twee grote rechthoekige bouwwerken met afmetingen van Franse vliegtuigtenten opgetrokken en een kleinere hangar. Na zware bombardementen in oktober 1918 door Belgi

Hoeve Beukelvliet

Brugse Steenweg 30 (Zuienkerke)
Hoeve gebouwd op de plaats van de oude vliegtuighal en hangars van het Duits vliegveld Flügplatz Neumünster, Eerste Wereldoorlog. Hoeve volgens kadaster van 1939 op L-vormige plattegrond. Huidig woonhuis van 1949 uitgebreid in jaren 1960-1970. Hoeve met losse bakstenen bestanddelen met lange stalvleugel onder zadeldak, moestuin en weiland.