Kasteel van Wissekerke

Beschrijving

Gelegen in een park van circa 8 hectare met ruime vijver waarover een smeedijzeren hangbrug. Voorts hoevegebouwen met duiventoren. Het park wordt betreden langs een ingangspoort ten zuidoosten van het dorpsplein. Voormalige kasteeldreef ten noorden van het park, uitmondend in de Kemphoekstraat.

Kasteeldomein van Wissekerke

Koningin Astridplein 17, 17A, 17B, 17C, 18, Lange gaanweg 1 (Kruibeke)
Kasteel op vierkante plattegrond en oorspronkelijk volledig in het water. In het park, met Engelse aanleg, bevinden zich een reeks bakstenen hoevegebouwen. Merkwaardig is vooral de ronde bakstenen duiventoren. De ingangspoort bestaat uit twee vierkante bakstenen woontorens van twee bouwlagen uit 1832-33.

Bomengroep van moerascipres Kasteel van Wissekerke

Verkortingsdijk zonder nummer (Kruibeke)
De moerascipressen zijn buiten het park aangeplant, in een ontworpen zicht dat vanuit het kasteel en -park van Wissekerke is aangelegd. De bomengroep bestaat uit acht stuks.

Bomengroep van tamme kastanjes Kasteel van Wissekerke

Koningin Astridplein zonder nummer, Lange gaanweg zonder nummer (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De bomengroep van zes opgaande tamme kastanjes maakt er deel van uit.

Corsicaanse den Kasteel van Wissekerke

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De Corsicaanse den is er één van.

Moerascipres Kasteel van Wissekerke

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De moerascipres is er één van.

Opgaande beuk Kasteel van Wissekerke

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande beuk is er één van.

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande beuk, met een stamomtrek van meer dan 5 meter, is er één van.

Opgaande bruine beuk Kasteel van Wissekerke

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande bruine beuk, met een stamomtrek van meer dan 5 meter, is er één van.

Opgaande grauwe abeel Kasteel van Wissekerke

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande grauwe abeel is er één van.

Opgaande lindenrij Kasteel van Wissekerke

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande lindenrij maakt er deel van uit.

Opgaande tamme kastanje Kasteel van Wissekerke

Lange gaanweg zn (Kruibeke)
De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De opgaande tamme kastanje, met een stamomtrek van circa 4,5 meter, is er één van.

Twee moerascipressen bij brug Kasteel van Wissekerke

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. De toegang tot de smeedijzeren hangbrug over de vijver wordt geflankeerd door twee imposante moerascipressen die deel uitmaken van deze parkaanleg.

Twee Weymouthdennen Kasteel van Wissekerke

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de-eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. In het parkbos bij het kasteel staan twee opgaande Weymouthdennen die deel uitmaken van deze parkaanleg.

Twee zomerlindes bij vijver Kasteel van Wissekerke

De aanplantingen in het kasteelpark van Wissekerke dateren uit een 19de eeuwse aanlegfase. De tuin is in landschappelijke stijl aangelegd en herbergt een plantenassortiment dat nog representatief is. Bij een brugje over de vijver bij het kasteel staan twee opgaande zomerlindes die deel uitmaken van deze tuinaanleg.