Winkelhuis De Duif

Gemeente Mechelen
Straat Sint-Katelijnestraat
Locatie Sint-Katelijnestraat 142 (Mechelen)

Winkelhuis De Duif

Sint-Katelijnestraat 142, Mechelen (Antwerpen)

Diephuis met gecementeerde voorgevel van twee bouwlagen met laat-barokke elementen uit de eerste helft van de 18de eeuw.

Typologiewinkels
Stijlbarok
Dateringeerste helft 18de eeuw

Beschrijving

De bescherming omvat het huis De Duif met laatbarokke voorgevel uit de eerste helft van de 18de eeuw.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: De Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg stelt voor het pand Sint-Katelijnestraat nummer 142 te beschermen als monument omwille van de historische en esthetische waarde als voorbeeld van provinciale laatbarokke architectuur.

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, DA000646, Mechelen: 44 monumenten en 2 stadsgezichten, beschermingsdossier (BRENDERS F., 1985).

Sint-Katelijnestraat 142 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

esthetische waarde