Godshuis Rooms Convent

Beschrijving

Voormalig godshuis "ROOMS CONVENT / 1330" cf. beschilderd opschrift (105). Reeds vóór 1330 gesticht als convent, i.e. aalmoezenhuis, vermoedelijk door een lid van familie (de) Ram, en i.l.v. XV c heropgericht als godshuis voor zeven of acht arme vrouwen. In 1939, herbouwen van N.-vleugel n.o.v. architect F. Koentges (Brugge). In 2002-2003, restauratie aan de gang n.o.v. ar

Katelijnestraat 9-19 (Brugge)
Reeds vóór 1330 gesticht als convent, zijnde aalmoezenhuis, vermoedelijk door een lid van familie (de) Ram, en in de loop van het derde kwart van de 15de eeuw heropgericht als godshuis voor zeven of acht arme vrouwen. In 1939, herbouwen van noordvleugel naar ontwerp van architect F. Koentges (Brugge). In 2002-2003, restauratie aan de gang naar ontwerp van architect F. Verbeke (Brugge): herindeling tot vier woongelegenheden.