Hoeve met losstaande bestanddelen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Bamstraat nr. 8. Hoeve met losstaande bestanddelen gelegen rond een onverhard erf. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778), volgens mutatieschetsen van het kadaster ligt de hoeve in "Den put hoek" en wordt ca. 1839 en 1876 uitgebreid. Op de Atlas der Buurtwegen (1843) aangeduid met "Ferme Poppe". Toegankelijk via een oprit afgeboord met jonge linden. Veranke

Bamstraat 8 (Dentergem)
Hoeve met losse bestanddelen gelegen rond een onverhard erf. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778), volgens mutatieschetsen van het kadaster ligt de hoeve in "Den put hoek" en wordt circa 1839 en 1876 uitgebreid. Toegankelijk via een oprit afgeboord met jonge linden. Verankerd bakstenen woonhuis met gecementeerde plint, zadeldak met grijze pannen. Segmentboogdeur en -vensters met nieuw schrijnwerk.

Wordt opgevolgd door