Schoolcomplex

Beschrijving

Schermplantenstraat nr. 36. Kleuterafdeling van stedelijke basisschool August Vermeylen, gebouwd in 1976 naar ontwerp van Ir. A. De Vos en arch. J. Lewyllie. Ruim complex met klasgebouw van drie bouwlagen, ondergrondse fietsenberging, sportzaal en zwembad, gelegen op vrij perceel tussen Schermplantenstraat en Violierenlaan. Betonskelet met bakstenen muren, strakke horizontale belijning i

Kleuterschool

Violierenlaan 5 (Oostende)
Kleuterafdeling van stedelijke basisschool August Vermeylen, gebouwd in 1976 naar ontwerp van Ir. Arnold De Vos en architect Jan Lewyllie. Ruim complex met klasgebouw van drie bouwlagen, ondergrondse fietsenberging, sportzaal en zwembad, gelegen op vrij perceel tussen Schermplantenstraat en Violierenlaan. Betonskelet met bakstenen muren, strakke horizontale belijning in opbouw van de gebouwen, typerend lichtgroen glasgordijn van hoofdgebouw.