Herberg

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Bruggestraat nr. 67. Lage woning op de hoek met de Oude Tieltstraat. Voormalige herberg z.g. "De Eendracht". Volgens het kadaster daterend van ca. 1841. Op een foto van ca. 1910 te zien met schilddak en oorspronkelijke gevelindeling. Ca. 1931 wordt het gebouw tijdelijk in twee huizen gesplitst, aan de kant van de Bruggestraat met een smal huis, nog te herkennen door de ce

Herberg De Eendracht

Bruggestraat 67 (Ruiselede)
Lage woning op de hoek met de Oude Tieltstraat. Voormalige herberg "De Eendracht". Volgens het kadaster daterend van circa 1841. Op een foto van circa 1910 te zien met schilddak en oorspronkelijke gevelindeling. Circa 1931 wordt het gebouw tijdelijk in twee huizen gesplitst, aan de kant van de Bruggestraat met een smal huis, nog te herkennen door de cementbepleistering en de gedichte deuropening. Het tweede, grotere huis op de hoek heeft een later aangebracht roodbakstenen gevelparement.