Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart

Sacristie met kerkhof van de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart en kapellen

De Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart is beschermd als monument.

Waarden

De Kapel Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde :
Neogotische bakstenen kapel van 1873, met driezijdige sluiting en geplaatst onder zadeldak, met een in het kruisverband uitgewerkt patroon van geglazuurde bakstenen uitgewerkte voorgevel, een dakruiter boven de puntgevel, hoeksteunberen, spitsboogramen, een gepolychromeerde neogotische calvarie in de kapel en een in een aangebouwd klokketorentje opgestelde kleine klok, 'Lippeke' genaamd, in 1769 te Leuven door Andreas Van Den Gheyn vervaardigd en afkomstig van de oude kerk.

Pontweg (Aalst)
De neogotische kapel werd in 1873 opgericht. Bakstenen gebouw van één travee met driezijdige sluiting. De voorgevel is tot aan de gevelpunt uitgewerkt met een in kruisverband uitgewerkt patroon van geglazuurde bakstenen. Een kleine klok, in 1769 te Leuven door Andreas Van Den Gheyn vervaardigd, werd in 1976 opgehangen in een klokkentorentje dat hiertoe achter de kapel werd opgetrokken.