Twee burgerhuizen

Beschrijving

Wielsbekestraat nrs. 4-6. Twee burgerhuizen onder gezamenlijk zadeldak (zwarte, Vlaamse en mechanische pannen). Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier bebouwing aangeduid. Op het primitief kadasterplan (ca. 1830) afgebeeld als huis en "gebouw". Volgens kadastergegevens worden ca. 1879 twee woningen tot een samengevoegd, wordt deze ca. 1890 vergroot en opgesplitst in tw

Burgerhuizen

Wielsbekestraat 4-6 (Oostrozebeke)
Twee burgerhuizen onder gezamenlijk zadeldak (zwarte, Vlaamse en mechanische pannen). Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier bebouwing aangeduid. Op het primitief kadasterplan (circa 1830) afgebeeld als huis en "gebouw". Volgens kadastergegevens worden circa 1879 twee woningen tot één samengevoegd, wordt deze circa 1890 vergroot en opgesplitst in twee wooneenheden en circa 1899 achteraan uitgebreid. De gevel is wellicht circa 1900 aangebracht. Baksteenbouw van twee bouwlagen en vier, respectievelijk drie traveeën.