Landhuis

Beschrijving

Burgemeester Pyckestraat nr. 67. Laat neoclassicistisch landhuis, z.g. "Villa des Abeilles" vernield in 1943. In 1947 bouw van nieuw landhuis naar ontwerp van J. Viérin. Engelse landschapstuin met vijver. Rechts van landhuis, op plaats van koetshuis en stallen, in 1970 aanleg van Franse tuin naar ontwerp van J. Wirtz. De oorspronkelijke tuin met vijvers en "aubette" wordt reeds aangeduid

Landhuis met tuin

Burgemeester Pyckestraat 67 (Kortrijk)
Laat neoclassicistisch landhuis, "Villa des Abeilles" vernield in 1943. In 1947 bouw van nieuw landhuis naar ontwerp van Jacques Viérin. Engelse landschapstuin met vijver. Rechts van landhuis, op plaats van koetshuis en stallen, in 1970 aanleg van Franse tuin naar ontwerp van Jacques Wirtz. De oorspronkelijke tuin met vijvers en "aubette" wordt reeds aangeduid op de Poppkaart (1852).