Kasteel Beukenhof

Beschrijving

Beukenhofstraat nr. 43. Kasteel z.g. "Beukenhof", vroegere benamingen zijn o.m. kasteel Wielemans of kasteel M. Moreels, opgetrokken in 1876 in opdracht van burgemeester K. Vlieghe. Volgens de kadastrale legger wordt het in 1880 opgetrokken. Koetshuis en stal volgen in 1883. In dat jaar aangekocht door G. Moreels uit Tiegem. Na 1901 deed h

Kasteeldomein Beukenhof

Beukenhofstraat 43-45, Kerkdreef 42 (Anzegem)
Kasteel gelegen in park met oud bomenbestand en gedeeltelijk afgezoomd door haag. Conciërgewoning ten noordwesten en koetshuis ten zuidwesten. Noordelijke toegang aan de zijde van de Beukenhofstraat gemarkeerd door pijlers van baksteen en natuursteen en ijzeren hek met de initialen "VC". Rechterpijler met datum "1877". Tweede toegang ten oosten (Kerkdreef) gemarkeerd door bakstenen pijlers en ijzeren hek. Domein aan de Beukenhofstraat van de straat afgezet door laag muurtje van arduin en baksteen.