Hoeve Gruitenhof

Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met begraasd erf toegankelijk via een aarden oprit. Woonhuis met witbeschilderde gevels boven een gepekte plint en landgebouwen in bruine baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen).

Hoeve Gruitenhof

Moerletestraat 5 (Zedelgem)
Achterin gelegen hoeve met begraasd erf toegankelijk via een aarden oprit. De site staat op de Ferrariskaart (1770-1778) met drie gebouwen binnen een omhaagd perceel en ten westen ervan een formeel aangelegde tuin en met een dreef vanaf de Moerletestraat. Op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844) afgebeeld met woonhuis en stalling ten noorden en ovenhuisje ten oosten van het erf. De schuur ten zuiden is wellicht bijgevoegd in de tweede helft van de 19de eeuw. Woonhuis met witbeschilderde gevels boven een gepekte plint en landgebouwen in bruine baksteen onder zadeldaken (Vlaamse pannen).