School van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Voormalig hotel "de Jonghe d'Ardoye", heden "School van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie", sinds 1833 in de Onderstraat gevestigd in het 18de-eeuwse hotel. Uitbreiding in de loop van de 19de eeuw, eerst langs de tuinzijde, met kapel (1835) en kostschool, sinds kort gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Hotel de Jonghe d'Ardoye

Onderstraat 8 (Gent)
Voormalig herenhuis, gebouwd in 1751 met behoud van een deel van het Hof van Camericke en sinds 1833 in gebruik door de School van Onze-Lieve-Vrouw Visitatie. In U-vorm ingeplante vleugels rondom een vierkante binnenplaats. Voorgevel opgevat als een lijstgevel met twee bouwlagen en acht traveeën onder twee zadeldaken, gemarkeerd door een driehoekig fronton. Binnenplaats met gelijkaardige noord- en zuidgevel van drie traveeën. Tuingevel van de zuidvleugel in rococostijl van acht traveeën met twee bouwlagen onder mansardedak. Aan de straatzijde schoolgebouwen uit einde 19de eeuw in een sobere neogotische stijl.

Wordt opgevolgd door