Laag vrijstaand boerenarbeidershuis met nutsgebouw

Beschrijving

Kruisstraat nr. 3. Laag vrijstaand boerenarbeidershuis met geïncorpreerd nutsgebouw, van 1925 cf. jaarankers. Recenter dubbele garage aangebouwd. Rode baksteenbouw van vier traveeën onder zadeldak (rode mechanische pannen); bruingeschilderde, gecementeerde plint. Dubbele muizentandlijst in gele en rode baksteen onder gootlijst. Jaarankers "1925". Muuropeningen onder betonnen latei, vernieu

Vrijstaande boerenarbeiderswoning

Kruisstraat 3 (Kortemark)
Laag vrijstaande boerenarbeiderswoning met geïncorpreerd nutsgebouw, van 1925 zie jaarankers. Recenter dubbele garage aangebouwd. Rode baksteenbouw van vier traveeën onder zadeldak (rode mechanische pannen); bruingeschilderde, gecementeerde plint. Dubbele muizentandlijst in gele en rode baksteen onder gootlijst. Jaarankers "1925".