Godshuizen: gevels en daken en omgeving

Gemeente Lier
Deelgemeente Lier
Straat Begijnhofstraat
Locatie Begijnhofstraat 16, Begijnhofstraat 18, Begijnhofstraat 20, Begijnhofstraat 22, Begijnhofstraat 24 (Lier)

• 4.01/12021/114.1

Classicistisch burgerhuis

Begijnhofstraat 22, Lier (Antwerpen)

Huis met classicistische, gedecapeerde pilastergevel onder driehoekig fronton met oculus, uit het vierde kwart van de 18de eeuw.

Godshuizen

Begijnhofstraat 24, Lier (Antwerpen)

Twee godshuizen, heden samengevoegd tot één geheel. Geheel van bakstenen éénkamerhuisjes, U-vormig geschikt rondom een vierkante binnentuin met bloemenperkjes en Lourdesgrot.

Twee burgerhuizen D'Offerande

Begijnhofstraat 16-18, Lier (Antwerpen)

Twee gelijkaardige burgerhuizen van respectievelijk drie en vier traveeën en twee bouwlagen, waarvoor bouwaanvraag van 1900, naar ontwerp van F.H. Cox.

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het binnenplein en de gevels en bedaking van de godshuizen en van de burgerhuizen gelegen aan de Begijnhofstraat.

De godshuizen zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang.