Beschrijving

Kanegemstraat nr. 113. Hoeve, in site minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. voorkomen van drie volumes rondom een erf op de Ferrariskaart (1770-1778). Ca. 1830 eigendom van landbouwer Engelbert Vandewalle. Dezelfde volumes komen voor op het primitief kadasterplan (ca. 1830) en de Atlas der Buurtwegen (1846): de huidige stal langs straatzijde en een haaks woonhuis te

Kanegemstraat 113 (Tielt)
Hoeve, in site minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie voorkomen van drie volumes rondom een erf op de Ferrariskaart (1770-1778). Verhard erf waarop aan zuidzijde een bakstenen eenlagig boerenhuis van vijf traveeën onder zadeldak. Rechthoekige muuropeningen onder houten lateien, beluikt en met betegelde onderdorpels; bewaard houten schrijnwerk (T-ramen). Driehoekig houten gevelkapelletje. Bakstenen stal onder zadeldak langs de straatzijde, ingrijpend verbouwd.