Putwijnhoeve

Beschrijving

Kapellestraat nr. 7. Zogenaamde "PUTWIJNHOEVE", cf. houten naambord. Als site voor het eerst aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843). Achteringelegen wederopbouwhoeve met losse bestanddelen, U-vormig opgesteld. Ten zuiden van het erf, L-vormige opstelling van het boerenhuis met ten westen aansluitende stalvleugel. Ten noorden, schuurvleugel met rechts geïncorporeerd wagenhuis van é

Putwijnhoeve

Kapellestraat 7 (Diksmuide)
Als site voor het eerst aangeduid op de Atlas der Buurtwegen (circa 1843). Achteringelegen wederopbouwhoeve met losse bestanddelen, U-vormig opgesteld. Ten zuiden van het erf, L-vormige opstelling van het boerenhuis met ten westen aansluitende stalvleugel. Ten noorden, schuurvleugel met rechts geïncorporeerd wagenhuis van één travee. Eerder uitzonderlijke opstelling van een tweede stalvleugel ten zuiden en evenwijdig met het boerenhuis. Heropgebouwd in de jaren 1920 naar ontwerp van architect Lucien Coppé (Brugge).