Twee dorpswoningen

Beschrijving

Voormalig samenstel van twee lage woningen, waarvan nr. 52 in kern mogelijk nog opklimt tot de 18de eeuw, zie afbeelding op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778). Nr. 50 wordt herbouwd met een tweede bouwlaag; vermoedelijk wordt nr. 52 dan voorzien van het huidige schrijnwerk.

Samenstel van dorpswoningen

Henri Lebbestraat 50-54 (Waregem)
Voormalig samenstel van twee lage woningen, waarvan nummer 52 in kern mogelijk nog opklimt tot de 18de eeuw, zie afbeelding op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778). Nummer 50 wordt herbouwd met een tweede bouwlaag; vermoedelijk wordt nummer 52 dan voorzien van het huidige schrijnwerk.