Beschrijving

Nr. 145. Hoeve aangeduid met T-vormige configuratie op de Ferrariskaart (1770-1778), en als "Ferme Dewulf" in de Atlas der Buurtwegen (1843) met dezelfde ligging voor woonhuis en stal. Lage losstaande bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom begrint en begraasd erf met geplaveide stoep ter hoogte van woonhuis. Ten N. van het erf, ijzeren hek geflankeerd door lindebomen; beukenhaag aan de straatzi

Is de omvattende vaststelling van

Schuur

Hazelstraat 145 (Lichtervelde)
Voorheen hoeve met losse bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom het erf. Heden is alleen de dwarsschuur onder uitkragend zadeldak bewaard. In rechter zijvleugel gemetseld jaartal 1852, heiligennis, uilengat en asemgaten. Schuur getypeerd door wagenhuis links waarboven laaddeur geflankeerd door plankenbeschieting.