Gesloten hoeve

Beschrijving

Stationsstraat nr. 39. Historische, beeldbepalende hoeve met gesloten opstelling, aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1845) met losstaand woonhuis. Op het primitief kadasterplan worden er drie losstaande volumes, m.n. het woonhuis, de schuur (westen) en de stal (oosten) afgebeeld. Volgens een mutatieschets worden de losse bestanddelen met elkaar verbonden

Gesloten hoeve

Stationsstraat 39 (Spiere-Helkijn)
Historische, beeldbepalende hoeve met gesloten opstelling, aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778 en de Atlas der Buurtwegen van 1845 met losstaand woonhuis. Bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (pannen en kunstleien), gegroepeerd rond een gekasseid erf. Bedehuisje op rechthoekige plattegrond met apsis.