Heren- en burgerhuis

Beschrijving

Nr. 27. Enkelhuis van een brede trav. + twee smalle trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n //plein, Vlaamse pannen). Lichtgeel beschilderde pilastergevel op grijze plint vermoedelijk als imitatieve begeleidingsarchitectuur uit XIX A (?) cf. o.m. trav. breedte verschillend van nr. 25 en afwezigheid van geprofileerde kroonlijst. Rechth. muuropeningen met XIX-houtwerk. Kozijnvensters, op de begane

Is de omvattende vaststelling van

Burgemeester Bertenplein 27, 27A-B (Poperinge)
Enkelhuis van een brede traveeën en twee smalle traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, met een pilastergevel, vermoedelijk gebouwd als imitatieve begeleidingsarchitectuur uit eerste helft van de 19de eeuw.

Herenhuis

Burgemeester Bertenplein 25 (Poperinge)
Classicistisch dubbelhuis met pilastergevel van vijf traveeën en twee bouwlagen onder licht gebogen zadeldak met links aandak en hanggoot, uit tweede helft van de 18de eeuw.