Burgerhuis in cottagestijl

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Kasteelstraat nr. 15. Half vrijstaande woning in cottagestijl, gebouwd in 1932 in opdracht van de Meulebeekse borstelfabrikant Joseph Blaton. In 1952 verkrijgt de Meulebeekse nijveraar Aloïs Libeert de woning die hij kort erna laat uitbreiden, pas in 1963 geregistreerd in het kadaster. Thans tandartspraktijk. Half vrijstaande, achteruitspringende woning van twee bouwlagen met in- en uitspr

Kasteelstraat 15 (Meulebeke)
Half vrijstaande woning in cottagestijl, gebouwd in 1932 in opdracht van de Meulebeekse borstelfabrikant Joseph Blaton. In 1952 verkrijgt de Meulebeekse nijveraar Aloïs Libeert de woning die hij kort erna laat uitbreiden, pas in 1963 geregistreerd in het kadaster. Half vrijstaande, achteruitspringende woning van twee bouwlagen met in- en uitspringende volumewerking onder gemansardeerd schilddak (leien/geglazuurde mechanische pannen). Brede, licht uitspringende dakkapel. Hoog uitkragende schoorstenen met sierankers.

Wordt opgevolgd door