Hoeve met boerenwoning

Beschrijving

Nr. 13. Hoevetje met boerenhuis aan straatzijde en achterliggend erf. Erftoegang via poortje tussen hekpijlers met piramidaal topstuk, opgenomen in muur r. van het boerenhuis. Boerenwoning aanleunend bij het langgestrekte type met klein l.schuurtje, thans stal. Twee l.staltrav. en boerenwoning met twee l.opkamertrav. + drie trav. van resp. een (stal en opkamer) en twee bouwl. onder zadeldaken (n

Langgestrekte hoeve

Zwaantje 13 (Veurne)
Hoevetje met boerenhuis aan straatzijde en achterliggend erf. Erftoegang via poortje tussen hekpijlers met piramidaal topstuk, opgenomen in muur rechts van het boerenhuis. Boerenwoning aanleunend bij het langgestrekte type met links klein schuurtje, thans stal. Twee staltraveeën links en boerenwoning met twee opkamertraveeën links + drie traveeën van respectievelijk een (stal en opkamer) en twee bouwlagen onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), rechts afgewolfd bij hoger gedeelte.