Notelaerenhoeve

Beschrijving

Kanegemstraat nr. 105. "Notelaerenhoeve" of "Notelarengoed". Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een begraasd erf met losse verharding. Begin-20ste-eeuwse hoeve met een schuurvolume die gedeeltelijk opklimt tot het eerste kwart van de 19de eeuw. Historiek. Site minstens opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. voorkomen van dr

Is de omvattende vaststelling van

Notelaerenhoeve

Kanegemstraat 105 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een begraasd erf met losse verharding. Begin-20ste-eeuwse hoeve met een schuurvolume dat gedeeltelijk opklimt tot het eerste kwart van de 19de eeuw. Aan de noordzijde van het erf een boerenhuis van twee bouwlagen en zeven traveeën in donkerrode baksteen onder leien mansardedak. Bakstenen landgebouwen met behouden bakstenen stoepjes. Aan de westzijde van het erf staat een stal onder zadeldak. Ten zuiden een langwerpige schuur/stal onder overkragend zadeldak. Bewaard houtwerk, waaronder halve staldeurtjes en schuifpoort met klinket. Ten zuiden is een overdekte mestvaalt aangebouwd. Klein stalletje aan de zuidwestzijde van het erf.