Winkelhuis in cottagestijl

Beschrijving

Nrs. 209-211/ Gaaipersstraat. Breedhuis van twee bouwl. onder leien mansardedak met drie dakkapellen i.o.v. koffiebrander A. Hubaut en n.o.v. J. Van Peteghem (Roeselare) die zich liet inspireren door de cottage-stijl. Woongedeelte (drie l.trav.) van 1929, voormalig winkelgedeelte (heden café) en aanleunend poortgebouw van 1932 met later toegevoegde bovenverd. en balkon. Bepleisterde lijstgevel o

Winkel- woonhuis in cottagestijl

Noordstraat 209-211 (Roeselare)
Huis van twee bouwlagen onder leien mansardedak met drie dakkapellen in opdracht van koffiebrander A. Hubaut en naar ontwerp van Jules Van Peteghem die zich liet inspireren door de cottagestijl. Woongedeelte van 1929, voormalig winkelgedeelte en aanleunend poortgebouw van 1932 met later toegevoegde bovenverdieping en balkon.