Herenhuis

Beschrijving

Nr. 6. T.o.v. de rooilijn vooruitspringend herenhuis met r. aanpalende voormalige brouwerij, thans drankendepot. Neoclassicistisch getint breedhuis van zeven trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse + mechanische pannen), uit XIXc. Gecementeerde en beigebeschilderde lijstgevel op groenbeschilderde plint. Rechth. muuropeningen, o.m. twee blinde l. op de bovenverd., met afgeronde bovenhoeken g

Herenhuis en brouwerij

Weegschede 6 (Alveringem)
Ten opzichte van de rooilijn vooruitspringend herenhuis met rechts aanpalende voormalige brouwerij. Neoclassicistisch getint breedhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw. Rechts, voormalige brouwerij met straatgevel van vier traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Rode baksteenbouw.