Hoeve

Beschrijving

Nr. 33. XIX-hoeve aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (1843); gr.m. zelfde opstelling. Losse, lage verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldak- o.m. geknikt bij boerenhuis-, gegroepeerd rondom een begrint erf met putvaalt voor de schuur, erf aan de straat afgezet door meidoornhaag; ijzeren toegangshek. Ten N. van het erf, boerenhuis aansluitend bij het langgestrekte type met stalgedeelte

Hoeve

Koekuitstraat 33 (Roeselare)
19de-eeuwse hoeve aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (1843); grosso modo zelfde opstelling. Losse, lage verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldak- onder meer geknikt bij boerenhuis-, gegroepeerd rondom een begrint erf met putvaalt voor de schuur, erf aan de straat afgezet door meidoornhaag; ijzeren toegangshek.