Basisschool

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Stationsstraat nr. 11. Basisschool, in 1874 opgericht als jongensschool met bijhorende onderwijzerswoning aan de straatkant op grond geschonken door provinciegouverneur van Outryve d'Ydewalle. De school kent meerdere uitbreidingen ca. 1864, in 1929 wordt de jongensschool met een verdieping verhoogd (n.o.v. architect H. Vandenberghe) en 1970. De onderwijzerswoning verdwijnt ca. 1990. Achte

Basisschool

Stationsstraat 11 (Oostrozebeke)
Basisschool, in 1874 opgericht als jongensschool met bijhorende onderwijzerswoning aan de straatkant op grond geschonken door provinciegouverneur van Outryve d'Ydewalle. De school kent meerdere uitbreidingen circa 1864, in 1929 wordt de jongensschool met een verdieping verhoogd (naar ontwerp van architect R. Vandenberghe) en 1970. De onderwijzerswoning verdwijnt circa 1990.

Wordt opgevolgd door

Basisschool