Bel-etageburgerwoningen en kleine appartementsgebouwen

Beschrijving

de Smet de Naeyerlaan nrs. 20, 22, 28, 30, 95, 105 en 117. Bel-etageburgerwoningen en kleine appartementsgebouwen van begin 20ste eeuw, getypeerd door een lijstgevel bekleed met geglazuurde tegels, oorspronkelijk fraaie giet- of smeedijzeren balkons en verzorgd schrijnwerk met afgeronde indeling van de bovenlichten. Nr. 20, "Villa Victor-Helena", n.o.v. architect J. De Groote, getypeerd door ver

Is de omvattende vaststelling van

de Smet de Naeyerlaan 20-22, 28-30, 105, 117 (Blankenberge)

Villa Berthe

de Smet de Naeyerlaan 95 (Blankenberge)
Burgerwoning van 1912 naar ontwerp van architect Jules Heyneman (Uitkerke). Smalle lijstgevel van vier bouwlagen onder mansardedak.