Gemeente Mechelen
Deelgemeente Mechelen
Straat Frederik de Merodestraat
Locatie Frederik de Merodestraat 66 (Mechelen)

Frederik de Merodestraat 66, Mechelen (Antwerpen)

Achter deze banale voorgevel zit een zeer interessant diephuis dat opklimt tot de late middeleeuwen.

Beschrijving

De bescherming omvat een 15de - 16de-eeuwse kern achter een onopvallende voorgevel en bewaard ook een 18de-eeuws interieur.

Waarden

Frederik de Merodestraat 66 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

artistieke waarde

Nagenoeg gaaf bewaard interieur in rococostijl, emanatie van de wooncultuur van de gegoede burgerij in de late 18de eeuw.

historische waarde

Gebouw dat in zijn huidig voorkomen dateert uit het einde van de 18de eeuw met een duidelijk aanwijsbare oude kern uit de 15de-16de eeuw. Tevens is dit gebouw een illustratie van de wijze waarop oudere gebouwen aan de stijlevolutie en de veranderende woonbehoeften werden aangepast.