Sagendal

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Laatste Oordje nr. 9. Z.g. "Sagendal". Voormalige hoeve met woonhuis van 1972 naar ontwerp van J. EN C. VIERIN ARCH. KORTRIJK cf. opschrift erfpijler; het oorspronkelijke woonhuis en de stalvleugel werden afgebroken ca. 1971. Site met U-vormige opstelling reeds weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778), het landboek van Zwevegem (ca. 1790) en de Atlas der Buurtwegen (ca.

Sagendal

Laatste Oortje 9 (Zwevegem)
Site met U-vormige opstelling al weergegeven einde 18de eeuw Vandaag blijft enkel de schuur gedateerd 1804 behouden. Voormalige hoeve met woonhuis van 1972 naar ontwerp van J. en C. Vierin; lange zuidwestelijke erfoprit gemarkeerd door olmen.

Wordt opgevolgd door

Sagendal