Kasteel Herpelgem

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Recent gerestaureerd complex gebouwen rondom binnenplaats. Tot voor kort ten oosten van het complex, brouwerij zogenaamde "Brasserie Reyntjens" gebouwd in 1897 in plaats van een oudere brouwerij, gesloopt in 1991 en vervangen door autobergplaats. Ten westen, bijgebouwen rondom een tweede binnentuin en ten noorden deels bewaarde vierkante omgrachting van een ouder kasteel of hoeve, thans een aangelegde tuin met onder meer een interessante oude lovergang.

Kasteeldomein Herpelgem

Avelgemstraat 6 (Kluisbergen)
Recent gerestaureerd complex gebouwen rondom binnenplaats. Tot voor kort ten oosten van het complex, brouwerij gebouwd in 1897 en gesloopt in 1991 en vervangen door autobergplaats. Ten westen, bijgebouwen rondom een tweede binnentuin en ten noorden deels bewaarde vierkante omgrachting van een ouder kasteel of hoeve, heden een aangelegde tuin met onder meer een interessante oude lovergang.

Wordt opgevolgd door