Brouwerij Van Cauwenberghe

Beschrijving

Oostdorp nr. 35-37/ Brouwerijdreef. Voormalige brouwerij Van Cauwenberghe.In 1851 richt I. Van de Meulebroucke een azijnbrouwerij op, die hij na betrekkelijk korte tijd opgeeft om zich elders te vestigen. In het laatste kwart van de 19de eeuw komt de grond met bijhorende gebouwen in handen van dokter van Cauwenberghe. Hij richt in 1897 een brouwerij op. In de jaren 1960 wordt de productie

Oostdorp 35 (Anzegem)
Voormalige brouwerij Van Cauwenberghe. In 1851 richt I. Van de Meulebroucke een azijnbrouwerij op. Burgerwoning met vernieuwd parement uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Oorspronkelijk dubbelhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel en met aan de straat gelegen serre en gloriette, zie oude prentbriefkaart. Aan de straat afgezet door ijzeren hek. Heden bakstenen parement van vijf traveeën en twee bouwlagen onder leien mansardedak met vorstkam. Rechts bedrijfsgebouwen: Verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak.