Beschrijving

Damse Wegel nr. 15. In de ommeloper van Romboutswerve van 1609 vermeld als "hofstede". Historische hoeve o.m. weergegeven op de kaart van Ferraris (1770-1778). De voormalige hoeve van het langgeveltype is op het zuiden georiënteerd en heeft later toegevoegde, losse bestanddelen. Verankerde, bakstenen gebouwen onder onderbroken zadeldaken bedekt met Vlaamse pannen. Het woonhuis, vermoedelij

Damse Wegel 37 (Brugge)
De voormalige hoeve van het langgeveltype is op het zuiden georiënteerd en heeft later toegevoegde, losse bestanddelen. Verankerde, bakstenen gebouwen onder onderbroken zadeldaken bedekt met Vlaamse pannen. Het woonhuis, vermoedelijk uit de 17de eeuw heeft een centrale tudorboogdeur voorzien van afgeschuinde dagkanten.