Klooster en school van de zusters apostolinnen

Beschrijving

Wingensestraat nr. 10. In oorsprong eind 19de-eeuws klooster en school van de zusters apostolinnen, afhankelijk van het moederklooster gelegen aan de Peperstraat te Brugge, doch grondig verbouwd in 1962. Thans schoolgebouw in erfpacht gegeven aan de Vereniging Vrije Basisscholen Oostkamp. Het huidige gebouwencomplex bestaat vandaag uit een schoolvleugel met ten noorden en oosten een omring

Wingensestraat 10 (Oostkamp)
In oorsprong eind 19de-eeuws klooster en school van de zusters apostolinnen, afhankelijk van het moederklooster gelegen aan de Peperstraat te Brugge, doch grondig verbouwd in 1962. Het huidige gebouwencomplex bestaat vandaag uit een schoolvleugel met ten noorden en oosten een omringende speelplaats, een klooster en de kapel van circa 1935. Het geheel is van de straat afgescheiden door een half hoge, bakstenen muur. Begraasde voortuin voor klooster en kapel.